Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εκτυπώστε τώρα - Συμπληρώστε πριν έρθετε - Κερδίστε χρόνο στην διαδικασία

Όταν φτάσετε στο κέντρο αιμοδοσίας, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το ιατρικό σας ιστορικό. Μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε το ερωτηματολόγιο εδώ . Με το συγκεκριμένο τρόπο η αναμονή σας θα γίνεται σαφώς μικρότερη και πολύ πιο ευχάριστη.  Είναι σημαντικό να συμπληρωθεί την μέρα της αιμοδοτήσεως και όχι μέρες πριν καθώς τα ερωτήματα αφορούν την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας.
 
Το ερωτηματολόγιο πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια και ακρίβεια για να διασφαλιστεί ότι το αίμα που δίνετε είναι ασφαλές για χρήση και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον εαυτό σας ή κάποιον άλλο. 
Στη συνέχεια ο γιατρός της αιμοδοσίας θα σας κάνει ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με την υγεία σας και το ερωτηματολόγιο που συμπληρώσατε.  Κατόπιν μία σταγόνα αίματος θα ληφθεί από την άκρη του δακτύλου σας για να ελεχθεί το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης (αιματοκρίτης) που περιέχει.  Αν η αιμοσφαιρίνη σας είναι χαμηλή δεν θα σας επιτραπεί να δώσετε αίμα.  

Το τελευταίο που θα ελεγχθεί είναι τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης. Μόλις έχετε περάσει όλους τους αναγκαίους ελέγχους για την υγεία σας, θα είστε σε θέση να δώσετε αίμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου